Vanaf 27 oktober 2021 kunnen alle Instagram-gebruikers links in de vorm van stickers op hun Stories plakken. Instagram is deze mogelijkheid al sinds juni dit jaar aan het testen, maar rolt deze nu naar iedereen uit. Instagram stories zijn verzamelingen van foto’s en/of video’s die na 24 uur verdwijnen. Je kan deze stories wel toevoegen aan je highlights, zodat ze altijd te zien zijn.

Het bedrijf zegt wel dat ze goed in de gaten houden of gebruikers zich gedragen. Als je de regels overtreedt of gebruikt iemand de lintsticker om desinformatie te verspreiden, dan kan instagram de link functie bij hen blokkeren.

De link sticker is een grote verandering. Eerder was het delen van links in stories alleen voor Instagram-gebruikers met een vinkje of genoeg volgers. Dit was ook via de ‘veeg omhoog-methode’.

Het bedrijf zegt dat het delen van links op veel manieren nuttig is voor accounts van alle soorten en maten. Daarom breidt het de toegang uit zodat iedereen kan delen wat ze willen in hun verhalen.

“We hebben deze beslissing genomen op basis van feedback die we van de community hebben gehoord over de impact die het zou hebben voor makers en bedrijven van elke omvang om te profiteren van het delen van links om op dezelfde manier te groeien als grotere accounts”, aldus Instagram in een verklaring.

Je hebt toegang tot de functie door de stickertool te selecteren in de bovenste navigatiebalk wanneer je inhoud vastlegt of uploadt naar je verhaal. Nadat je de ‘Link Sticker’ hebt geselecteerd, kun je de door jou gekozen link toevoegen en vervolgens op ‘Gereed’ tikken. Van daaruit kun je de sticker overal op je verhaal plaatsen en erop tikken om de andere kleurvariaties te zien.